Debiteurenbeheer is essentieel om actief mee bezig te zijn, zeker voor ZZP’ers en het MKB. Bedrijven en consumenten laten rekeningen steeds langer liggen. Het gaat hierbij niet alleen om mensen die hun rekeningen niet kunnen betalen. Er zijn ook consumenten die de crisis als excuus gebruiken om niet te betalen. Bovendien krijgen bedrijven moeilijk een krediet van de bank en kiezen er daarom voor om een kort krediet te creëren door hun crediteuren later te betalen. Hierdoor verslechtert jouw liquiditeit en kan je bedrijf uiteindelijk in moeilijkheden komen.

Adviesbureau Icarus biedt hulp

Effectief debiteurenbeheer is noodzakelijk om de cash flow op peil te houden. Vaak genoeg ontbreekt daar de tijd voor. Bij het ondernemen richt jouw organisatie zich op datgene waar je goed in bent. Er komen echter nog veel meer zaken kijken bij het ondernemen. En wakker liggen van achterstallige betalingen is toch wel het laatste dat je kunt gebruiken? Adviesbureau Icarus neemt je deze zorgen graag uit handen. Je kan dan volledig gefocust blijven op het ondernemen; wij bieden je persoonlijke en professionele ondersteuning bij het debiteurenbeheer, waarbij wij jouw klanten als de onze behandelen.

Wat wordt jouw keuze?

Debiteurenbewaking en het factureren zijn zaken die je bij ons kunt uitbesteden. Wij zitten er bovenop. En onze onafhankelijkheid zorgt ervoor dat de klant sneller geneigd is te betalen. Je kunt ons ook als incassobureau inschakelen op basis van No Cure No Pay of juridisch advies inwinnen met betrekking tot een gerechtelijke procedure. Zelf bepaal je hoeveel werk wij jou uit handen kunnen nemen. Hoe zou het zijn als je het afschrijven van debiteuren kunt voorkomen? Wij helpen je daar graag bij om dit te realiseren.

Reminder-online

Adviesbureau Icarus is licentiehouder van Reminder-online voor de regio Noord-Holland Noord. Dit systeem van Reminder-online is geheel veilig, het maakt gebruik van jouw klant- en factuurgegevens en kan daardoor het debiteurenbeheer geheel overnemen. Binnen enkele minuten kan een klant tot twee keer aan toe een digitale herinnering ontvangen. Dan volgt een aanmaning per post en tot slot is er een sommatie. In overleg kan worden besloten om een incassotraject te starten.

Wat zijn de voordelen van Reminder-online?

  • • Professionele brieven naar de klanten, respectvol maar wel strikt.
  • • Tijdsbesparing door het automatisch versturen van herinneringsbrieven.
  • • Niet langer afhankelijk van de aanwezigheid, beschikbaarheid van medewerker(s).
  • • Besparing van drukwerk en portokosten door het digitaal versturen van herinneringen.
  • • Structurele verbetering van de debiteurenpositie. Facturen worden sneller betaald, waardoor minder geld uitstaat (zie ook grafiek 1).

Grafiek 1: verloop debiteurenposities met Reminder-online (meting vanaf januari 2012)

 

 

 

 

 

 

 

 

Grafiek 2: resultaten van het incassoproces na iedere fase

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Neem contact met ons op voor meer informatie, onze werkwijze en tarieven.